loadingimg

Wczytuję dane...

Kontakt

Infolinia: 801  011  318


Tel: + 48 71 72 42 892


48672922

Zaufane Opinie

Płatności

Bezpieczeństwo i wygodę płatności zapewnia Transferuj.pl

Polityka prywatności

Home     Regulamin sklepu     Polityka prywatności     Kontakt


POLITYKA PRYWATNOŚCI spółki Swiss Vital Sp. z o.o.

I. Niniejsza Polityka prywatności dotyczy wszystkich Produktów oferowanych przez spółkę SwissVital Sp. z o.o. (dalej: Sprzedający) oferowanych w jej sklepie internetowym pod adresem; www.swissvitalsklep.pl (dalej: Witryna)

II. W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących niniejszej Polityki prywatności prosimy kontaktować się z: SwissVital Sp. z o.o., ul. Zachodnia 33/7 53-643 Wrocław lub za pośrednictwem naszej poczty elektronicznej: info@swissvital.pl

III. Sprzedający dokłada wszelkich starań w celu zapewnienia poszanowania Państwa prywatności i ochrony udzielonych informacji osobowych podczas korzystania z Witryny i dokonywania zakupów w ramach sklepu oraz w tym celu podejmuje wszelkie niezbędne działania.

IV. Administratorem danych osobowych jest Sprzedający 

1. Jakie dane zbiera sklep internetowy w sposób automatyczny podczas rejestracji?

1.I. Kupujący rejestrując się u Sprzedającego podaje swoje dane dobrowolnie  lecz konieczne dla dokonania rejestracji i zakupu w ramach Witryny. 

1.II. W procesie rejestracji klient (dalej: Kupjący)  podaje następujące dane osobowe za pośrednictwem Witryny oraz innych form komunikacji, w przypadku dokonywania zakupów i procesu rejestracji na Witrynie:

  1. Adres E-mail: *
  2. Kraj: *  
  3. Imię i Nazwisko: *          
  4. Numer telefonu kontaktowego: *         
  5. Miasto: *           
  6. Kod pocztowy: *            
  7. Ulica: *
  8. Numer domu / lokal: *

1.III. W trakcie rejestracji Kupujący podaje login oraz hasło zabezpieczające konto Kupującego w Witrynie. Login i hasło powinny być strzeżone przez Kupującego przed wykorzystaniem przez osoby nieuprawnione.

1. IV. Podanie powyższych danych jest dobrowolne i wymaga  zgody Kupującego i jest konieczne wyłącznie dla realizacji wskazanych powyżej celów.

1. V. Podkreślamy, że Kupujący nie musi podawać tych danych, jeżeli nie chce korzystać ze wskazanych powyżej możliwości. Kupującemu przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich poprawiania. W celu realizacji tego uprawnienia Prosimy o korzystanie z opcji w ramach swojego konta lub z adresu: info@swissvital.pl, numeru telefonu: 0607229900

2. Automatycznie zbierane dane

2.I. Podczas wizyty Kupującego w Witrynie Sprzedającego automatycznie zbierane są dane adresu IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego. Mogą być one zbierane przez pliki ''cookies' - tzw. ciasteczka, system Google Analytics. 

3. Polityka plików "cookies" - tzw. ciasteczek.

3.I. Niniejsza polityka dotyczy plików "cookies" i odnosi się do Witryny.

3.II. Pliki cookies to dane informatyczne, w tym: małe pliki tekstowe wysyłane przez Witrynę i przechowywane na Państwa komputerze zawierające pewne informacje związane z korzystaniem przez Państwa z Witryny i Sklepu Internetowego.

Pliki cookies wykorzystywane są przez sklep internetowy w celu obsługi Witryny i zapewnienia możliwości udostępnienia Państwu dopasowanych do Państwa  indywidualnych preferencji zakupowych interesujących informacji oraz podczas procesu zakupowego, np. w celu zapamiętywania dokonanych przez Państwa zakupów, dalej do optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób uzytkownik korzysta ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika 

3.III. Pliki cookies wykorzystywane przez sklep internetowy mogą mieć charakter tymczasowy tzw. pliki sesyjne lub trwały, tzw. pliki stałe.

Tymczasowe pliki cookies są usuwane z chwilą zamknięcia przeglądarki, natomiast stałe pliki cookies są przechowywane także po zakończeniu korzystania przez Państwa z Witryny i służą do przechowywania informacji takich jak Państwa hasło czy login, co przyspiesza i ułatwia korzystanie z Witryny.

3.IV W każdym wypadku mogą Państwo zablokować instalowanie plików cookies lub usunąć stałe pliki cookies, wykorzystując stosowne opcje Państwa przeglądarki internetowej. W razie problemów doradzamy skorzystać z pliku pomocy przeglądarki lub skontaktować się z producentem przeglądarki, z której Państwo korzystacie. 

3.V. Pliki „cookies” wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.

3.VI. Obok plików cookies sklep internetowy może również gromadzić dane zwyczajowo zbierane przez administratorów systemów internetowych w ramach tzw. logów lub plików dziennika. Informacje zawarte w logach mogą obejmować m.in. Państwa adres IP, rodzaj platformy i przeglądarki internetowej, dostawcę Internetu oraz adres strony, z której weszliście Państwo na Witrynę. Niektóre podstrony w ramach Witryny oraz inne środki komunikacji z Państwem mogą zawierać tzw. „web beacons” (tzw. elektroniczne obrazki).

3.VII. Web beacons pozwalają na otrzymanie informacji takich jak np. adres IP komputera, na który załadowana została strona, na której web beacon został zamieszczony, numer URL strony, czas załadowania strony, rodzaj przeglądarki, jak również informacje zawarte w cookies, w celu oceny efektywności naszych reklam. Dane te będą archiwizowane i wykorzystywane w celach analizy statystycznej i oceny globalnego ruchu użytkowników Witryny. Dane te nie będą łączone z przekazanymi przez Państwo danymi osobowymi.

3.VIII. Dane osobowe gromadzone przy użyciu plików „cookies” mogą być zbierane wyłącznie w celu wykonywania określonych funkcji na rzecz użytkownika. Takie dane są zaszyfrowane w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osobom nieuprawnionym.

4. Wykorzystywanie danych przez Witrynę

4.I. Witryna może wykorzystywać dane przy okazji następujących operacji:

a) w procesie rejestracji Kupującego oraz w celu realizacji zamówienia Kupującego,

b) w procesie zadawania pytań poprzez wypełnienie formularza: Napisz do nas w zakładce Kontakt lub Kontakt znajdujących się  na stronie głównej Witryny lub na karcie Produktu 

c) w procesie zapisu się Kupującego do subskrybcji/ newslettera

d) w procesie wyrażania opinii: Opineo lub Poleć, Opinie klientów  na karcie Produktu

e) w procesie zbierania danych na ulotnych nośnikach Sprzedającego (Formularze zgłoszeń, Formularz zgłosszeń na wystawach) przy okazji organizowania przez Sprzedającego róznych wystaw, akcji promocyjnych itp. itd. pod warunkiem wyrażenia na nich pisemnej zgody Kupującego do wykorzystywania bądź przesyłania określonych informacji  ze strony Sprzedającego i podania przez niego adresu mailowego. 

4.II. Dane zbierane podczas realizacji zamówienia przez Kupującego  są wykorzystywane wyłącznie w celu realizacji płatności za złożone zamówienie.
4.III. Dane Kupującego będą w tym przypadku  udostępniane innym podmiotom, takim jak firmy kurierskie, operatorom płatności, ubezpieczyciele, serwisy aukcyjne, w celu realizacji zamówienia (Patrz niżej pkt 6.).

4.IV. Dane Kupującego zbierane są również w celu przesyłania informacji handlowych w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002 r., Nr 144, poz. 1204, ze zmianami), pod warunkiem wyrażonej przez Kupującego zgody na ich otrzymywanie, np. przez wypełnienie newslettera/ subskrybcji, Formularza zgłoszenia na druku ulotnym, Formularzu zgłoszenia Srzedającego.

Kupującemu przysługuje prawo do cofnięcia swojej zgody na newslettera/ subskrybcji/ quizu w każdej chwili(w tym celu prosimy o wysłanie stosownej informacji o chęci wycofania się z programu newslettera/subskrybcji, quizu ). 

4.V. Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań Kupujących na Witrynie, zbierania danych demograficznych o Kupujących, do personalizacji zawartości Witryny .

4.VI. Dane zbierane automatycznie, które dotyczą Kupujących zamieszczających komentarze do produktów, mogą zostać użyte w celu promocji Sprzedającego lub Produktów znajdujących się w ofercie Sprzedającego. Podobnie w celu promocjiSprzedającego  lub Produktów znajdujących się w ofercie Witryny  mogą zostać użyte komentarze Kupujących.
4.VII. Dane zbierane poprzez bezpośredni kontakt Kupującego ze Sprzedającym  przez Witrynę są wykorzystywane wyłącznie w celu prowadzenia korespondencji z Klientem i ustosunkowania się do zapytanie Kupującego.
4.VIII. Za zgodą Kupującego dane wykorzystywane są w celach marketingowych.

 5. Marketing Sklepu Internetowego  

5.I. O ile Kupujący wyrazi na to zgodę (zapis do subskrybcji/ newslettera/ konkursu/ quizu), na podany przez Kupującemu adres e-mail będzie wykorzystywany w celach marketingowych własnych produktów dostępnych w sklepie www.swissvitalsklep.pl lub organizowanych przez Sprzedającego działań, eventów, konkursów, quizów, nowościach produktowych, wystawach, spotkaniach.   

5.II. Kupującemu przysługuje prawo do cofnięcia swojej zgody na newslettera / subskrybcję/ w konkursie/ quizie w każdej chwili. W tym celu prosimy o wysłanie stosownej informacji o chęci wycofania się z programu newslettera/ subskrybcji, konkursu, quiza na adres poczty elektronicznej:  info@swissvital.pl. 

5. Udostępnienie informacji  

5.I. W celu realizacji umowy Sprzedający może udostępniać zebrane od Kupującego dane do następujących podmiotów: firm kurierskich FEDEX; Poczty Polskiej; operatorów systemu płatności: transakcje .pl; firmy obsługujące reklamacje, firmy windykacyjne KRD lub BIG info Monitor itd.. 

W takich przypadkach ilość przekazywanych danych ograniczona jest do wymaganego minimum. O ile Kupujący wyrazili na to zgodę, Sprzedający może udostępniać zebrane od Kupującego dane do podmiotów zajmujących się optymalizacją działań marketingowych Sprzedającego, np. firmy obsługującej sklep na bieżącej platformie internetowej  redcart. W przypadku, gdy Kupujący chce cofnąć wyrażoną w tym zakresie zgodę, prosimy o przesłanie takiej informacji na adres internetowy: info@swissvital.pl

5.II. Ponadto, podane przez Kupującego informacje mogą zostać udostępnione właściwym organom władzy publicznej, jeżeli wymagają tego obowiązujące przepisy prawa. Instytucją kredytową, przy pomocy której sklep internetowy przeprowadza ocenę kredytową i stosuje procedurę scoringową jest www.Platforma Ratalna.pl

VI. Środki techniczne i Państwa obowiązki

Sklep internetowy dokłada wszelkich możliwych starań, aby zabezpieczyć Państwa dane i ochronić je przed działaniami osób trzecich. Stosujemy wszelkie niezbędne zabezpieczenia serwerów, połączeń i Witryny w celu ochrony Państwa danych, dzięki współpracy z zaufanymi, profesjonalnymi i wieloletnimi dostawcami usług internetowych typu: nazwa.pl, redcart.pl., HANDLOSTACJA.PL

Wszystkie połączenia związane z wykonywaniem przez Państwa płatności elektronicznych, w przypadku wyboru takiej opcji, będą następować za pośrednictwem bezpiecznego szyfrowanego połączenia oferowanego przez dostawców poszczególnych rozwiązań internetowych i aplikacji, z którymi firma Swiss Vital Sp. z o.o. podpisała umowę. 

Podjęte przez nas działania mogą okazać się jednak niewystarczające, jeżeli sami nie zachowają Państwo zasad bezpieczeństwa. W szczególności muszą Państwo zachować w poufności login i hasło do Witryny i nie udostępniać ich osobom trzecim. Proszę pamiętać, że sklep internetowy nie będzie zwracał się do Państwa o ich podanie, z wyjątkiem podania ich w trakcie logowania na Witrynie.

W celu uniemożliwienia korzystania z państwa konta osobom nieuprawnionym prosimy się wylogować po zakończeniu korzystania z Witryny.

VII. W jaki sposób możecie Państwo korzystać z przysługujących praw?

Macie Państwo możliwość podglądu i edycji Państwa danych, w każdym czasie, w ramach Witryny, po zalogowaniu się z użyciem adresu email oraz hasła. W sytuacji, gdy zapomnicie Państwo hasła lub wystąpienia innych problemów z logowaniem, prosimy o kontakt pod adresem: info@swissvital.pl.

Przysługuje Państwo prawo do żądania informacji o treści przechowywanych na Państwa temat danych, jak również prawo do żądania zmiany, zablokowania lub usunięcia danych, a także prawo do sprostowania błędów, uzupełnienia lub uaktualnienia Państwa danych. Macie Państwo również możliwość wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych osobowych w celach marketingowych. Prosimy w tym celu o kontakt pod adresem: info@swissvital.pl

VIII. Inne strony internetowe

W ramach Witryny mogą pojawiać się okresowo linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Witryny i nie są w żaden sposób nadzorowane przez sklep internetowy. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności, z którymi zalecamy zapoznać się. Sklep internetowy nie ponosi odpowiedzialności za zasady postępowania z danymi w ramach tych stron.

IX. Pytania i zastrzeżenia

Pytania i zastrzeżenia dotyczące niniejszej Polityki prywatności mogą być przez Państwa zadane pod adresem: info@swissvital.pl  lub Administratorowi Bezpieczeństwa Informacji robert@swissvital.pl.